Belgisch bier in de Franse Alpen

Toen ik vorig jaar op ski- en sneeuwbelevingsreis was in Orcières 1850 in de Hoge Alpen, werd ik er zeer hartelijk ontvangen door Olivier Capiau die terloops toen we bijna op weg naar huis waren, vertelde dat zijn vrouw een bierbrouwerijtje in de bergen had. De mens en zijn eega bleken Belgen te zijn…

“Loin de notre Belgique natale, nous ne voulons pas créer des bières de soif, mais des bières de dégustation…” De man en zijn Franse taal kon de essentie van zijn brouwerij mooi verwoorden. In de Alpen wordt, met andere woorden op zijn Kriebels gezegd, een bier gebrouwen, niet om met grote slokken naar binnen te werken, maar eentje om te degusteren. Geniet dus, maar drink met mate(n).

De artisale brouwerij ‘BRASSERIE D’ANCELLE’ is gelegen in het dorpje Ancelle, in de valei van Champsaur, op 5 km van de Col de Manse waar Napoléon nog in een refuge verbleef en op een tiental kilometers van de Route Napoléon. De Route Napoléon trouwens die, zoals u op mijn KriebelopReis blog kan lezen, dit jaar zijn 200ste verjaardag viert. Er zijn tal van events deze zomer die Napoléon en zijn tocht herdenken. Een feestelijk moment om de streek te bezoeken dus, en er van een Belgisch biertje te genieten.

Advertenties

Een gedachte over “Belgisch bier in de Franse Alpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.